אינטק : מפגש היכרות

מפגש אינטק – הוא שלב ראשוני להיכרותי עם המגושרים המבקשים את שירותיי כמגשרת. 

מפגש אינטק נועד כדי לבדוק את האפשרות ליישב את המשבר / סכסוך / קונפליקט בדרך של הידברות לאחר שצד אחד מהמעורבים פנה לבקשת כניסה להליך גישור ומעדיף לפתור את המשבר בדרך של שלום ולא באמצעות מאבקים בבית המשפט.

מפגש אינטק ( היכרות)  נועד כדי לאסוף נתונים באשר לסיבות ולנסיבות שהובילו אתכם אל המשבר ולבדוק האם האם אתם  בשלים דיו על מנת להיכנס לתוך הליך הגישור. 

לעתים במפגש האינטק (היכרות) תהיה זו הפעם הראשונה עבורכם בה למעשה תשתפו את הסיבות העמוקות שהביאו אתכם לפנות להליך גישור. יתכן וכל אחד מכם ישמע בפעם הראשונה את סיפור הסכסוך מנקודת מבטו של המספר.

מפגש אינטק,  אורך כשעה לערך. את הפתיחה במפגש ההיכרות אוביל אותו אני תחילה ואתן תקציר עלי, הסבר על מטרת הגישור, מה תפקידי כמגשרת בתוך חדר הגישור, האני מאמינה שלי,  מה יהיו הכללים המובילים לניהול השיח. 

בהמשך כל אחד מן המעורבים יקבל זמן  זהה כדי להציג עצמו ולשתף את נקודת מבטו בעניין הסכסוך ולומר מהם הצרכים החשובים לו .

לסיכום פגישת ההיכרות, לאחר שתתנו הסכמת כניסה להליך של גישור ואני כמגשרת אראה כי קיימת נכונות ובשלות מלאה, נחתום יחדיו על טופס הסכמה -כניסה להליך גישור על בסיס הכללים שמסרתי בתחילת השיח  ונאפשר לנו לצאת לדרך באמצעות קביעת לוחות זמנים למפגשים הבאים אשר יתאימו לכולנו. 

כל אשר יאמר, יימסר, ישותף, ייכתב, ויחתם  החל מפגישת אינטק ועד סוף התהליך – חלה חובת חיסיון וסודיות.

פגישת ההיכרות הינה ללא עלות ואינה מחייבת!

שאלות נפוצות

הליך גישור נועד לתמוך ולעזור לצדדים הנמצאים בתוך משבר/ קונפליקט/ סכסוך, להגיע בבחירה מרצון

לפתרון המצב תוך הבנה ושיח מכבד בשאיפה לפתור את המצב כאשר המוטיב המרכזי הוא להגיע להסכמות הדדיות המקובלות על המעורבים כולל חתימה על הסכם גישור וזאת ללא כפיה. זהו הליך רצוני ואינו מחייב ועל כן ניתן בכל עת להפסיק את התהליך באם אחד המעורבים מעוניין להמשיך.

תפקידה של המגשרת הוא להיות לעזר ולסייע למעורבים לנהל את השיח בהקשבה וכבוד הדדי תוך קידום השיח להבנות משותפות ולהגיע להסכמות הדדיות. המגשרת אינה צד בסכסוך. היא ניטרלית מתחילתו ועד סופו. אין בסמכותה להכריע בידיי מי מהמעורבים הצדק או לכפות פתרון. תפקידה להביא לתשומת לב המעורבים מהם עיקרי המחלוקות ולתמוך במציאת פתרונות יצירתיים אשר יהיו מקובלים על המעורבים ולהביאם לחתום על הסכם המקובל על הצדדים המעורבים ולהשאיר את המשבר מחוץ לכותלי בית המשפט.

כמגשרת מומלצת יש ביכולתי לסייע בכל תחום שבו הצדדים המעורבים נמצאים בסכסוך/ משבר / קונפליקט: סכסוך שכנים, סכסוך עסקי, לרבות גישור בענייני משפחה כאשר מטרתי העיקרית הינה לשמור עד כמה שאפשר על משפחה מלוכדת באמצעות גישור במשפחה, בניית הסכם שלום בית ולחילופין גירושין. להיות לעזר בבניית אדריכלות מחודשת להורות משותפת.

שיחת אינטק נקראת גם שיחת היכרות, שבה אני כמגשרת משוחחת עם הצדדים המעורבים על מנת לקבל מידע ראשוני להבין במה מדובר ולקבל מושג ראשוני לעומק המשבר. כמו כן במהלך השיחה, מתוך ניסיוני ובאמצעות הכלים שיש ברשותי אבדוק באם הצדדים בשלים ומסוגלים להיכנס לתוך הליך הגישור.

שיחת אינטק / מפגש אינטק מתבצע ללא תשלום

אורכו של הליך הגישור תלוי המגושרים עצמם. ישנן פעמים שהליך הגישור הסתיים תוך 3-4 פגישות כאשר כל פגישה ארכה כשעתיים עד שעתיים וחצי  ולעומתן, ישנן פעמים שהיו גם  6 פגישות ויותר כאשר כל פגישה נערכה בין שעתיים עד שעתיים וחצי וכללו גם פגישות נפרדות עם כל אחד מהצדדים עד אשר הגיעו המעורבים לאישור ההסכם וחתימה עליו.

מטרתה של פגישה נפרדת כשמה כן היא. פגישה הנערכת בנפרד עם אחד המעורבים על מנת לאפשר לו לומר ולשתף בדברים שאינו מעוניין שהצד השני ידע על כך או שפחות נוח לשוחח בפגישה המשותפת. פגישה נפרדת תעשה בנפרד עם אחד הצדדים כאשר כמגשרת אזהה את הצורך בין אם הגעה למבוי סתום או על מנת להתמקד על זיהוי הצרכים והכוונות של כל אחד מהמגושרים. פגישה נפרדת עוזרת לשחרר אנרגיות קשות בחדר ונותנת אפשרות לשחרר קיטור ורגשות המעלים קשיים. אני ממשיכה לשמור על ניטרליות גם בפגישה נפרדת ומאפשרת למעורבים להחליט מי יצא ראשון לפגישה הנפרדת. המידע שנמסר בשיחה נפרדת הוא חסוי וסודי ורק אם המוגשר מביע הסכמה אפשר להעלות את הנושא במפגש המשותף. אחת המטרות בפגישה נפרדת היא לעודד את המגושר להגיע לפתרון המשבר/ סכסוך ולרכך עמדות ומצבים שעלולים לגרוע הצלחת הליך הגישור.

    1. הליך גישור הוא הליך הנעשה מתוך רצון ובחירה. המגושרים עצמם מגיעים להסכמות והם אלו אשר בידיהם לשלוט בהסכמות.
    2. התקשורת בין המעורבים היא תקשורת מקרבת ולרוב חיובית.
    3. בהליך גישור אין צד אחד צודק וצד אחד אשם
    4. בהליך הגישור מרוויחים המגושרים את היכולת להגיע יחדיו למציאת פתרונות אשר יתאימו לשני הצדדים וזאת ללא התערבות או הכרעת גורם שלישי.
    5. במהלך הליך גירושין אמנם בני הזוג מסיימים פרק של זוגיות בחייהם אך במידה ומעורבים גם ילדים לעולם ימשיכו להיות הוריהם ועל כן הגישור מאפשר שמירה על מערכת יחסים חיובית כאשר כלל ההסכמות שמתקבלות הן  בידי ההורים. אני קוראת לזאת: בניה מחודשת להורות משותפת (סימן של C – זהו משפט שלי ועל כן רוצה לשמור זכויותיי למשפט זה)
    6. הגישור מקנה לצדדים את היכולת והאפשרות לשמור על מערכת יחסים טובה ומאפשרת עתידית לחשוב על שיתופי פעולה שיניעו אותם למערכת יחסים של  שותפות או עסקית.
    7. זהו תהליך יחסית קצר מאוד . חוסך בהוצאות הגבוהות הכרוכות בניהול סכסוך בבית משפט.

חלה חובת סודיות וחיסיון מלא הן על המגושרים עצמם והן על המגשרת. חובת הסודיות הינה מרכיב ראשי וחשוב ביותר. אין לבית המשפט את האפשרות לחייב בגילוי מידע. כל מה שנאמר, נמסר, הועלה בתוך חדר הגישור – נשאר בחדר הגישור ואף אחד מהשותפים  בהליך הגישור לא יוכל יהיה לגלות מידע ו/או להביא מידע שנמסר בחדר הגישור כראיה לבית המשפט. 

המגשרת מחויבת לסודיות המידע ומגושרים מחויבים לחיסיון. היה והליך הגישור לא יעמוד במטרתו, המגושרים לא יוכלו  להשתמש במידע או במסמכים שנמסרו/ הועברו בחדר הגישור כראיה קבילה בבית המשפט.

יתרה מכך היה ונחתם הסכם גישור ואחד המגושרים יבקש לאכוף את הסכם הגישור או לבטל את הסכם הגישור אזי, בשום שלב לא יוכל יהיה להשתמש במידע שנאמר, נמסר, הוחלף במהלך הגישור.

על פי תקנות הגישור , תשנ"ג 1993  המידע אותו מחויב המגשר למסור הינו מצומצם ביחס הסודיות וחיסיון שבתקנות:

  • המגשר רשאי להודיע לבית המשפט, היה ובית המשפט הפנה את הצדדים לגישור על כך כי הצדדים נמצאים בהליך גישור שטרם הגיע לסיומו.
  • היה  ומתקיימים הליכים כנגד המגושרים והן נמצאים עדין בהליך הגישור, יכול המגשר להודיע לבית המשפט על  מנת שזה יעכב את ההליכים אשר בענייני המגושרים.
  • המגשר רשאי להודיע על הפסקת הגישור לבית המשפט.
  • המגשר רשאי למסור חוות דעת על הליך הגישור ולא הנאמר בו כחוות דעת אם המגושרים יבקשו ממנו לעשות זאת, בהסכמה מלאה.
  • הסדר גישור שהגיע בהסכמה מלאה ונחתם על ידי המגושרים, יוכל המגשר לעדכן את בית המשפט. המגושרים מבקשים ליתן מתן תוקף להסכם, רשאי המגשר באישור המגושרים למסור עותק לבית המשפט.
  • נחשף המגשר למידע פלילי, מידע העלול לסכן חיי אדם, פגיעה בריאותית, התעללות בקטין ו/ או בחסר ישע על ידי מי שמונה להיות אחראי עליו .
דילוג לתוכן